Catrice | High Glow Mineral Highlighting Powder – 010 Light Infusion

Eindelijk is het zo ver! De make-up budget merken komen nu dus ook met een highlighter in het vaste assortiment! Zo ook mijn favoriete budget merk; Catrice. Ik ben echt onwijs benieuwd naar de kwaliteit van deze highlighter, en of dit een echte (nieuwe) topper kan gaan worden op het gebied van budget make-up. Ben jij net zo benieuwd als mij naar dit product? Kijk dan snel meer naar mijn review!

 


De zomer maanden komen er weer aan, de zon begint eindelijk weer te schijnen, de felle kleurtjes kunnen weer uit de make-up stashes vandaan komen, en de budget make-up merken lanceren weer een geweldige voorjaarscollectie!
Twee keer per jaar maken zowel de merken; Catrice, als Essence, een grote schoonmaak beurt in hun assortiment.
Veel producten (soms hele fijne) verdwijnen uit het assortiment, en maken plaats voor prachtige nieuwe producten. Dit gebeurt altijd in het voorjaar en in het najaar.

Een ding waar we al ontzettend lang op hoopte bij één van de merken, is dat ze dan éindelijk een Highlighter zouden gaan toevoegen aan hun vaste assortiment. En laat nou net mijn meest favoriete make-up budget merk daarmee aftrappen. Catrice heeft al heel vaak in Limited Edition collecties een highlighter uitgebracht, maar nog nooit echt een hele mooie ‘basic‘ highlighter in hun eigen vaste assortiment.
Gelukkig brengen ze daar nu verandering in! Toen ik via social media te horen kreeg hoe de nieuwe voorjaars collectie eruit zou gaan zien, wist ik absoluut zeker dat ik onder andere deze highlighter mee zou nemen!
Want wat zou er nou fijner zijn dan eindelijk een hele fijne en betaalbare highlighter te kunnen toevoegen aan je make-up stash? Laten we dit nieuwe product van Catrice eens even goed onder de beauty-loep nemen!








Als we het over de uitstraling van de make-up producten van Catrice gaan hebben, dan ben ik al snel in positieve zin uitgepraat.
Ik vind de kwaliteit van de verpakkingen altijd echt heel erg goed van dit merk! Ondanks dat het een budget merk is, valt dat er absoluut niet van af te zien bij de uitstraling van hun verpakkingen. Het ziet er altijd erg luxe, duidelijk, strak en mooi uit!
Zo ook bij hun nieuwe Highlighter. Dit make-up product komt in een transparante ronde verpakking. Je oog valt hierdoor gelijk op het product, en dat is een groot pluspunt! Zo valt het niet alleen in de winkel goed op, maar ook in je eigen make-up stash!
Op de voorkant van dit ronde doosje vind je het logo van Catrice, maar ook de volledige naam van hoe ze dit product genoemd hebben; High Glow – Mineral Highlighting Powder.
Mocht je geïnteresseerd zijn in de ingrediënten lijst van dit product, deze bevind zich op de achterkant van het doosje en ook zal ik deze lijst later nog even behandelen in mijn review. Op de achterkant vind je trouwens ook de naam van de highlighter, namelijk: 010 Light Infusion.
Ik ben wederom weer erg tevreden over de uitstraling van deze verpakking! Een mooi stevig doosje, die open/dicht gaat door middel van een standaard klik systeem. Het is wel een product die nogal lastig was om te fotograferen, doordat er aan de binnenkant om de highlighter heen een metalliczilver randje zat. Dit weerkaatste heel erg op de camera, tjaa.. Shine bright like a diamond? Haha!



 


Wat zegt Catrice over deze Highlighter? :

Een gebakken highlight-poeder met mineralen en ultrafijne lichtreflecterende pigmenten voor een stralende look. De zachte textuur biedt een subtiele dekking die keer op keer kan worden geïntensifieerd. Gebruik de poeder voor een complete glow of creëer frisse accenten op de wangen, slapen en decolleté.



 


Ingrediënten lijst

Mica, Talc, Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Polysorbate 20, Acrylamide/Sodium Acryloydimethyltaurate Copolymer, Magnesium Alluminum Silicate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Cetearyl Ethylhexanoate, Isohexadecane, Sorbitan Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Polysorbate 80, Lauroyl Lysine, Nylon-12, Sorbitan Oleate, Caprylyl Glycol, Hexlene Glycol, Synthetic Fluorphlogopite, Calcium Alluminum Borosilcate, Silica, Tin Oxide, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, CI 77007 (Ultramarines), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide).



Wat is een Highlighter? :

” Een Highlighter staat vooral bekend door zijn waanzinnige mooie glans, naast de glans kan je ze in verschillende kleuren kopen.
Een Highlighter gebruik je, net als een bronzer, om je gezicht te definiëren en vorm te geven.
Je kan dit product op veel plekken op je gezicht aanbrengen, wil je voor het extreme ‘contour & highlight’ effect gaan.
Maar voor een mooie basic – look, kan je hem gewoon alleen op de jukbeen aanbrengen van je gezicht.
De glans zorgt voor een gezonde en mooie uitstraling van het gezicht. ”



De Highlighter – 010 Light Infusion heeft een ; wit/goudenparelmoer-achtige glans in zich met een koele ondertoon.
Echt een prachtige ‘basic‘ highlighter kleur dus! De pigmentatie valt me alleen heel erg tegen tijdens het swatchen.
Er komt vrij weinig product van af, het is dus echt een highlighter die je in meerdere lagen moet opbouwen.
De poeder is wel ontzettend zacht qua structuur! Dat is dan wel weer erg fijn. Maar als ik de pigmentatie zie, begin ik toch aardig te twijfelen .. maar goed! Het gaat er tenslotte om hoe de highlighter er op het gezicht uit ziet.

De kleur van deze highlighter vind ik wel ontzettend mooi! En ik vind het een hele goede set van Catrice. Dit is namelijk de enige kleur die ze hebben uitgebracht van de High Glow – Mineral Highlighting Powder. En zoals ik net al aangaf is dit een práchtige kleur om mee te starten qua highlighters!
Vooral omdat het product ook erg betaalbaar is, zou het een hele fijne highlighter zijn om dus bijvoorbeeld mee te beginnen! Mocht je nog nooit een highlighter hebben uitgeprobeerd.
010 Light Infusion bevat een schitterende glans met hele subtielekleine glittertjes! Als je het mij vraagt, een ontzettende mooie budget highlighter dus! Laten we hem snel uitproberen op mijn gezicht!




Hoe teleurgesteld ik in eerste instantie was over de pigmentatie tijdens het swatchen op mijn hand, zo verbaast ben ik over de géweldige kwaliteit wat dit product geeft op mijn gezicht! Want WAUW!wat een onwijs mooie glans geeft deze highlighter af!
De poeder laat zich erg fijn aanbrengen, je hebt maar heel weinig nodig om dit resultaat te creëren op je gezicht.
Catrice, wat maak je me weer ongelofelijk blij! Wat een kwaliteit leveren jullie weer .. Ik had dit echt totaal niet zien aan komen! Maar wat ben ik blij dat deze highlighter uiteindelijk uit een geheel andere hoek komt en dus echt heel erg goed is!
Echt bizar eigenlijk hoe weinig pigment je dan op mijn hand ziet, en hoe géweldige glow je dan op mijn gezicht ziet! Alleen maar een groot pluspunt!



Ik ben echt blij verrast en kan dus vol blijdschap vertellen dat een budget make-up merk nu dan éindelijk een prachtige highlighter in zijn assortiment heeft! Dus meiden ik zou zeggen .. ren naar de winkel want deze schitterende highlighter wacht op jullie! Hihi (:
Persoonlijk zou ik zeker als tip willen meegeven, dat als je nog nooit een highlighter geprobeerd hebt, dat deze van Catrice zeker weten een aanrader is! Niet alleen omdat de pigmentatie op het gezicht zo ontzettend mooi is! Maar ook omdat de kleur een hele fijne basis kleur is om mee te beginnen.
Je hebt dus een práchtige highlighter voor maar weinig centjes! Hoe fijn is dat? Ik ben in ieder geval erg blij met deze highlighter van mijn favoriete budget make-up merk!

Catrice | High Glow Mineral Highlighting Powder kost €4,99,- en is te koop bij de Kruidvat en Trekpleister.

7 gedachtes over “Catrice | High Glow Mineral Highlighting Powder – 010 Light Infusion

  1. Catrice had toch eerder ook altijd een vaste highlighter in het assortiment? Of zit ik er nu naast… Hoe dan ook, dit lijkt mij een prachtige highlighter die ik in de winkel zeker even wil proberen!

    Like

    • Je hebt helemaal gelijk hoor! Dat bedacht ik me ook later pas .. maar die zijn alleen te koop bij filialen die meerde schappen hebben. En die hebben wij hier niet helaas! Dus vandaar dat ik het niet wist!

      Like

  2. Pingback: Catrice | Blush Artist Shading Palette – 010 BronzÉclat |

Plaats een reactie