MAC | Matte lipstick – Whirl

De lente staat hopelijk snel voor de deur, de bloemetjes staan er in ieder geval al klaar voor in deze review! Maar in plaats van een vrolijke roze – lipstick kleur op de foto, die perfect voor de lente zou zijn. Laat ik vandaag een totaal andere kleur zien – een wel hele bijzondere! Een kleur die echt mijn hartje veroverd heeft, ik ben zo gek op deze kleur! Vandaag deel ik mijn nieuwste aanwinst van MAC, kijk je weer gezellig mee naar mijn review?


Het blijft toch wel één van de leukste dingen om te doen, een review schrijven over mijn nieuwe lipsticks van MAC! Vandaag mag ik alweer vol trots mijn 16e lipstick van MAC aan jullie laten zien, en dit is er toch wel één waar ik ongelofelijk blij mee ben! Het is ook een lipstick die heel veel voor mij betekend, niet alleen omdat de kleur fantastisch is – maar ook omdat ik deze van mijn vriend heb gekregen. Echt onwijs lief van hem! (Bedankt lieverd ♥, mocht je dit lezen hihi!) Op dit moment zit ik wat betreft lipsticks, echt in zo’n fase dat ik zó verliefd ben op bruin-achtige tinten! En dan het liefst nog met een rozebruine of rode ondertoon erin. Het spreekt me zo erg aan – ik draag niks anders meer op het moment!

De lipstick ; WhirlEen echte musthave wat betreft MAC lipsticks! Deze lipstick is ongelofelijk populair geworden, ik zal hier later in de review meer over vertellen. De lipstick stond in ieder geval erg hoog op mijn wishlist, en laat mijn lieve vriend nou net mijn ‘wens‘ in vervulling willen brengen! Eindelijk was Whirl op voorraad op de website van Douglas, dus nu kan ik vol trots zeggen dat ik deze práchtige lipstick mag toevoegen aan mijn stash! Maar eerst ga ik hem vandaag aan jullie voorstellen in dit artikel – laten we snel verder kijken!








Een mat zwart | kogelvormige lipstick, zo zien de lipsticks van MAC eruit. Een vrij simpele, maar toch stijlvolle verpakking! Een verpakking die het altijd goed zal doen en er niet te ‘goedkoop‘ uit ziet. Als je een lipstick van MAC koopt, word deze allereerst geleverd in een matzwart doosje.
Op dit doosje vind je alle informatie wat betreft de lipstick. Dus denk hierbij aan; De naam van de lipstickde finish – en de ingrediënten lijst.
De lipstick zelf is dus kogelvormig en is zwart gekleurd met zilveren details erop. Een leuk detail aan de lipsticks van MAC, is dat ze op een subtiele manier naar de geur van ; vanille, ruiken – erg lekker! Tot slot vind je aan de onderkant van de huls – nogmaals de naam terug van de lipstick. In mijn geval erg handig, want ik heb een speciaal systeem in mijn make-up stash waaronder ik deze lipsticks gemakkelijk kan opbergen – zonder dat ze vallen. Dus voor mij zijn deze stickertjes op de huls – extra handig. Zo vind ik snel mijn lipstick terug namelijk! Persoonlijk vind ik de uitstraling en de verpakkingen van de producten van MAC er altijd goed, fijn en verzorgd uit zien.




Whirl is een ; vrij donkerebruine/nude lipstick met een roze/mauve-achtige ondertoon in zich. (Het komt niet helemaal tot zijn recht op de foto’s) De lipstick heeft een warme ondertoon en is echt ónwijs goed gepigmenteerd! Ik kreeg echt even een ; WAUW! ♥ – momentje! Niet alleen omdat de kleur zóó mooi is, maar ik verbaasde me ook echt over hoe géweldig de pigmentatie is van de lipstick! Echt heel erg fijn, het maakt me nu al zo blij! De lipstick – Whirl, behoort tot de ; The Matte lip – Collection 2015. Een collectie die dus vorig jaar is uitgebracht, het is een vrij grote collectie – met allemaal verschillende kleuren die een ; matte – finish hebben. De lipstick ; Whirl, is er daar dus één van! Nou klonk de naam – Whirl, al ergens bekend in de oren voor ons als MAC liefhebbers, en dit klopt! Er bestond namelijk, in de vaste collectie van MAC – al een lipliner genaamd; Whirl!
Nu hebben ze afgelopen jaar dus in ; The Matte lipCollection, een lipstick uitgebracht in precies dezelfde kleur als de lipliner. Dus vanaf nu hebben we zowel een lipstick als een lipliner in de kleur; Whirl! Volgen jullie het allemaal nog hihi?
De gehele collectie van ; The Matte lip – en dus ook inclusief de kleur; Whirl – zijn vanaf vorig jaar dus permanent toegevoegd aan de lipstick lijn van MAC.



Voor dit artikel heb ik ook nog een extra collage gemaakt. Op Social Media zie ik namelijk regelmatig de vraag voorbij komen over verschillende lipstick tinten van MAC – met de vraag ; ‘Lijken bepaalde kleuren niet teveel op elkaar‘? – Deze vraag stelde ik mijzelf ook af nadat ik Whirl geswatcht had. Vandaar dat ik er een aantal lipstick kleuren vanuit mijn eigen stash heb bij gepakt. Om op een goede en duidelijke manier te laten zien dat er wel degelijk verschil inzit qua kleuren en ondertonen. Op bovenstaande collage zie op volgorde de volgende lipstick kleuren van MAC : Viva Glam IIIWhirlVelvet TeddyKinda Sexy. Zoals je kunt zien zijn deze tinten totaal verschillend van elkaar, en hebben ze allemaal hun eigen bijzondere karakter!






Het aanbrengen van de lipstick ging nu al helemaal gemakkelijk! De pigmentatie is zó ongelofelijk goed – aanbrengen is nog nooit zo eenvoudig geweest!
Als het gaat om de verschillende ‘finishes‘ – van MAC, dan is de ; matte finish – zeker een groot favoriet van mij! De kleuren zijn altijd erg goed gepigmenteerd, de kleuren zijn onwijs mooi en de houdbaarheid is waanzinnig goed! Toch denken sommige er anders over, een matte lipstick kan namelijk ook het tegenover gestelde zijn. En daar bedoel ik mee – dat ze erg uitdrogend kunnen zijn. Gelukkig heb ik dit nog nooit heel erg ervaren met de matte lipsticks van MAC, alleen maar een pluspunt dus!
De lipstick laat zich ontzettend gemakkelijk en fijn aanbrengen. Hij vliegt zo gemakkelijk over de lippen heen en laat een prachtig eindresultaat achter! Niet alleen tijdens het swatchen is de pigmentatie géweldig, maar op mijn lippen – dekt de lipstick ook echt heel mooi! Het is een hele mooie vollewarme, vrouwelijke en klassieke lipstick. Ik hou echt enorm van zulke lipstick tinten! ‘Bring the oldschool lipstick colours back!
Whirl voelt erg fijn en comfortabel aan op mijn lippen en heeft een geweldige houdbaarheid van 4 tot 6 uurtjes, echt .. wat een práchtige en géweldige lipstick is dit!





Het blijft een bijzonder en leuk moment – een prachtige nieuwe lipstick van MAC ontvangen. Deze óngelofelijke mooie kleur word absoluut een groot favoriet van mij, ik zal hem heel veel liefde gaan dragen! En ik ga hem in ieder geval voor nu al met heel veel trots toevoegen aan mijn stash. Het is zo’n bijzondere en mooie kleur, één die ik zeker weten wil aanraden bij jullie! Mocht je opzoek zijn naar een bruin/nude-achtige lipstick kleur .. dan zal Whirl zeker een hele goede optie zijn! Daarnaast is een bezoekje brengen aan de MAC winkel altijd een leuk ‘uitje‘. Lekker rond snuffelen bij al die géweldige lipsticks die ze verkopen. Maar goed .. voor nu ; WhirlWelkom in mijn stash, je bent een fántastiche kleur!

MAC | Matte lipstick – Whirl kost €19,50,- en is o.a te koop bij de MAC Stores (Bijenkorf, Douglas, MAC Pro Store) of online op http://www.maccosmetics.com of http://www.douglas.nl

2 gedachtes over “MAC | Matte lipstick – Whirl

  1. Pingback: Mijn Random Favorietjes van dit moment! ♥ #1 |

Plaats een reactie